RPS Info

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawiązanie współpracy i wypromowanie płyty
Autor Wiadomość
KateAustralia 

Wysłany: 2011-11-29, 21:19   Nawiązanie współpracy i wypromowanie płyty

Witam,

Piszę nie jestem pewna czy w dobrym miejscu ,moze i temat byl, jednak ciezko jest wyszukac cos co nie do konca wiem jak okreslic.mianowicie chodzi o to co w temacie ale tzreba przyblizyc nieco aby lepiej okreslic sytuacje.

Moj brat, przebywa obecnie za granica, naiwazal wspolprace z jakimis kumplami i zrobil pare mixow, bity proste,ale maja cos w sobie za kazdym razem kiedy przesluchuje te utwory, mam wielka ochote pobiec to jakiejs wytworni, bo chlopak nie wierzy ze sa dobre, ja wiem dla mnie sa, pytanie czy komus kto by sie na tym znal tez? i tu moje pytanie, potrzebuje wydac plyte nie weim tlyko jak wypromowac ja,do kogo sie zwrocic i jak zaczac aby po pprsotu ktos mi powiedzial zajebiste albo do dupy i czy da sie to wydac i czy bedzie duza kasa z tego.oczywisce brat wie o przedsiewzieciu, jestes zajebiscie zdolny i szkoda byloby zaprzepascic jego tzw,,dar" tworzenia.prosze o pomoc !!!

mercu 

Wysłany: 2011-11-30, 16:43   

rozumiem ty jesteś 13 letnim adwokatem brata?spoko że się jarasz jego nagrywkami nikt ci nie broni lecz może twój brat pierw zaistnieje w podziemiu żeby go mogli zauważyć a nie jakieś niestworzone historiie odpowiadasz,pozdro ;) takich "talentów" jak on jest cały youtube :)

mój userbarek :D
moja sygny!!!

TheMaXJa 

Pochwał: 4
Wysłany: 2011-11-30, 16:52   

KateAustralia, Wrzuć tu coś to zaczniemy rozmawiać ;)

Majak 
Lubie placki!

Wysłany: 2011-12-03, 01:18   

Niech nagrają kawałki, opłacą mix i master, zaprojektują okładke, zamówią tłoczenie i produkcje poligrafii, dogadają się z ZAiKSem, załatwią dystrybucje.. przeciez to takie proste ^^

Fiend 

Wysłany: 2011-12-04, 21:49   

Cytat:
rozumiem ty jesteś 13 letnim adwokatem brata?spoko że się jarasz jego nagrywkami nikt ci nie broni lecz może twój brat pierw zaistnieje w podziemiu żeby go mogli zauważyć a nie jakieś niestworzone historiie odpowiadasz,pozdro takich "talentów" jak on jest cały youtube

Wielcy raperzy nie musieli zaistnieć w podziemiu ,aby wydać płyte :D .W polsce to takie podziemie ,że dzieciaki pokroju kuli wrzucają do neta swoje "nagrywki".Skąd wiesz jaki ziomek ma talent?Niesłyszałeś go zapewne ani razu ,a oceniasz hejterze.

Cytat:
Niech nagrają kawałki, opłacą mix i master, zaprojektują okładke, zamówią tłoczenie i produkcje poligrafii, dogadają się z ZAiKSem, załatwią dystrybucje.. przeciez to takie proste ^^

Można prościej ,wystarczy ,że zauważy cie jakaś wytwórnia lub doświadczony raper ,który "weźmie cie pod swoje skrzydła".

Jonek 
MC

Pochwał: 5
Wysłany: 2011-12-05, 16:54   

Ale żeby go zauważyli, to musi coś w końcu wstawić do sieci. ;p I na to czekamy.

Tak, nienawidź mnie za to, że sam jestem marnym raperem, a w większości tak źle oceniam Twoje kawałki, cokolwiek.

Fiend 

Wysłany: 2011-12-05, 20:12   

Cytat:
Ale żeby go zauważyli, to musi coś w końcu wstawić do sieci. ;p I na to czekamy.

A po co ma się dzielić jego "twórczością" z nami?Ona pytała jak można wypromować jej brata.Myśle ,że powinna napisać ,a następnie pójść do jakiejś wytwórni z demówką do przesłuchania dla nich.Jeżeli im się spodoba na tyle by to wydać ,to masz kontrakt ,a jak nie to trudno.Tyle w temacie.

-GŚ- 

Wysłany: 2011-12-05, 20:34   

Fiend napisał/a:
Cytat:

A po co ma się dzielić jego "twórczością" z nami?Ona pytała jak można wypromować jej brata.Myśle ,że powinna napisać ,a następnie pójść do jakiejś wytwórni z demówką do przesłuchania dla nich.Jeżeli im się spodoba na tyle by to wydać ,to masz kontrakt ,a jak nie to trudno.Tyle w temacie.

Chyba sam nie wiesz co piszesz. Wytwórnie i raperzy co chwilę dostają jakieś demówki/kawałki do sprawdzenia i najczęściej jest to tak słabe, że ląduje w koszu. Przecież ten gość to totalnie anonimowa postać, o której istnieniu nikt nie wie, a co dopiero o jego nagrywkach. Jeżeli jest tak dobry i ma tyle w sobie tyle uporu i wytrwałości to sam powinien dojść do czegoś.
W sumie to w ogóle mnie to nie interesuje.

Jonek 
MC

Wysłany: 2011-12-05, 21:06   

A to nie jest w ogóle jakaś prowokacja?

Tak, nienawidź mnie za to, że sam jestem marnym raperem, a w większości tak źle oceniam Twoje kawałki, cokolwiek.

Fiend 

Wysłany: 2011-12-05, 21:37   

Cytat:
Chyba sam nie wiesz co piszesz. Wytwórnie i raperzy co chwilę dostają jakieś demówki/kawałki do sprawdzenia i najczęściej jest to tak słabe, że ląduje w koszu. Przecież ten gość to totalnie anonimowa postać, o której istnieniu nikt nie wie, a co dopiero o jego nagrywkach. Jeżeli jest tak dobry i ma tyle w sobie tyle uporu i wytrwałości to sam powinien dojść do czegoś.
.

A gdzie ja napisałem ,że ma wielkie szanse na dostanie się do jakiejś wytwórni? He?Zacytuj mi to zdanie.Padło pytanie na forum to udzieliłem odpowiedzi.Pan Ryszard Andrzejewski też był totalnie anonimową postacią dopóki nie nagrał z NAS.Każdy musi od czegoś zacząć ,a ty skreślasz kogos już na starcie.

Cytat:
W sumie to w ogóle mnie to nie interesuje.

To na chuj się udzielasz?

Cytat:
A to nie jest w ogóle jakaś prowokacja?

Jedyną tu prowokacją jest twoja wypowiedź.

Jonek 
MC

Wysłany: 2011-12-05, 21:57   

Mhee, dobry jesteś. Nie mam zamiaru robić off-topu, może kiedyś pogadamy. Na razie.

-GŚ- 

Wysłany: 2011-12-06, 14:17   

Fiend napisał/a:

Hamuj się młody bo to nie pierwszy raz jak się w ten sposób do kogoś zwracasz. Nie wiem czy to co napisałem jest zbyt skomplikowane lub niezrozumiałe, ale znowu pokazałeś, że masz trudności z czytaniem ze zrozumieniem.
Nie pisałem, że ma duże szanse na dostanie się do jakiejkolwiek wytwórni. "Myśle ,że powinna napisać ,a następnie pójść do jakiejś wytwórni z demówką do przesłuchania dla nich.Jeżeli im się spodoba na tyle by to wydać ,to masz kontrakt ,a jak nie to trudno." Odniosłem się do tego :roll:
Nie porównuj lat dziewięćdziesiątych do obecnych bo teraz jest o wiele łatwiej wypłynąć niż kiedyś. Chyba nawet ostatnio Pihu o tym wspominał.

enderhh 
E.N.D.E.R.

Pochwał: 2
Wysłany: 2011-12-06, 15:48   

dla mnie cały ten temat to marne prowo, ziomki tylko niepotrzebnie się kłócą o jakieś błahostki :)

Fiend 

Wysłany: 2011-12-06, 16:00   

Cytat:
Hamuj się młody bo to nie pierwszy raz jak się w ten sposób do kogoś zwracasz.

Ale w czym ja się niby nie chamuje?Jeżeli cie temat nie interesuje to po co się udzielasz?

Cytat:
Nie porównuj lat dziewięćdziesiątych do obecnych bo teraz jest o wiele łatwiej wypłynąć niż kiedyś. Chyba nawet ostatnio Pihu o tym wspominał.

Tak , najlepszym sposobem jest wstawianie swoich nagrań do internetu ,prawda?Lepszy jest ten pierwszy sposób bo zanim ktoś sensowny o tobie usłyszy minie sporo czasu.Śliwa musiał na ten przykład nagrać ponad 100 kawałków.

Cytat:
Mhee, dobry jesteś. Nie mam zamiaru robić off-topu, może kiedyś pogadamy. Na razie.

Wniosłeś naprawde dużo do tematu.

Cytat:
dla mnie cały ten temat to marne prowo, ziomki tylko niepotrzebnie się kłócą o jakieś błahostki

To nie kłótnia tylko wymiana poglądów ,od tego jest forum.

-GŚ- 

Wysłany: 2011-12-06, 16:30   

Fiend napisał/a:
Ale w czym ja się niby nie chamuje?Jeżeli cie temat nie interesuje to po co się udzielasz?

Fiend napisał/a:

Chyba nie musze tłumaczyć ?
Fiend napisał/a:
Tak , najlepszym sposobem jest wstawianie swoich nagrań do internetu ,prawda?
Tego nie stwierdziłem, ale to jest bardzo prosty i szybki sposób, który w połączeniu z umiejętnościami danego rapera może pozwolić na wypłynięcie. W chwili obecnej jest najbardziej popularnym środkiem promocji bo internet ma dużą siłę przebicia.
A sam temat mnie śmieszy.

Odpowiedz do tematu