| Tworzenie beat'ów |
| Autor | Wiadomość |
DjMike Dołączył: 12 Paź 2010 Posty: 1 | Wysłany: 2010-10-12, 20:31 Tworzenie beat'ów |
|
| Siema Jaki program byście polecili to tworzenia własnych beat'ów?? Dzięki | | | |
| |
 |
Daniel SLU

Wiek: 16 Dołączył: 02 Lip 2010 Posty: 244 | Wysłany: 2010-10-12, 20:35 |
|
| | FL Fruity Loops Studio 9.1 | _________________ Żyje tak, jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć | | | |
| |
 |
ATWSH Boyz N da Hood

Dołączył: 06 Lip 2010 Posty: 75 | Wysłany: 2010-10-12, 22:18 |
|
| | Nie lepiej dla poczatkujacych np. Hip Hop Ejay? | | | |
| |
 |
Fx Ten zły.

Wiek: 28 Dołączył: 08 Paź 2010 Posty: 230 | Wysłany: 2010-10-13, 03:45 |
|
| Wg mnie najprostrzym programem do robienia beatów jest seria eJay (ale minusem jest tego, że to płatny program) .. Hm cóż bym mógł jeszcze polecić no jest jestesz "Audicity" (do obróbki dzwięków) sam sie nim swojego czasu bawiłem jak bawiłem się w robienie beatów. Są jeszcze , Ableton Live, Reason. A jeżeli chodzi o FL Studio... to no zajmie z kilka dni obczajenie ale z wyżej wymienionych jest 'najprostrzy'. Na koniec jeszcze poleciłbym "Steinberg Cubase SX" troche prostrzy niż już wymieniony "Ableton Live" ale ma troche więcej funkcji. | | | |
| |
 |
Lucios 
Wiek: 17 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 286 Skąd: Regut | Wysłany: 2010-10-13, 08:27 |
|
| | n/n, kto dzisiaj płaci za programy... | | | |
| |
 |
Fx Ten zły.

Wiek: 28 Dołączył: 08 Paź 2010 Posty: 230 | Wysłany: 2010-10-13, 08:34 |
|
| | Lucios napisał/a: | | n/n, kto dzisiaj płaci za programy... |
Kilka osób by się znalazło.. Znam kilku osobiście. | | | |
| |
 |
Szpitalniak Wiek: 22 Dołączył: 19 Cze 2010 Ostrzeżeń: 2/4 Posty: 168 Skąd: Bydgoszcz | Wysłany: 2010-10-13, 13:22 |
|
| | n/n napisał/a: | | Wg mnie najprostrzym programem do robienia beatów jest seria eJay . |
To, co napisałeś jest żenujące. EJay to nie program do beatów. Masz kilka sampli i chcesz z nich tam coś zrobić ? Zero wtyczek, wczytywania wave, midi etc. Bity z EJaya to żenua. | | | |
| |
 |
Fx Ten zły.

Wiek: 28 Dołączył: 08 Paź 2010 Posty: 230 | Wysłany: 2010-10-13, 13:29 |
|
| | Szpitalniak napisał/a: | | To, co napisałeś jest żenujące. EJay to nie program do beatów. Masz kilka sampli i chcesz z nich tam coś zrobić ? Zero wtyczek, wczytywania wave, midi etc. Bity z EJaya to żenua. |
Żeby nie zrobić off-topu, właśnie na tym polega ten psikus całego postu, prymitywny program dla "początkujących". Swoją drogą " eJay 4 Hip-Hop" to Twoim zdaniem do czego jest? Skoro masz sample i możesz podłożyć, ściąć etc. to taki program sam w sobie jest programem do robienia muzy. Masz, żeby nie było przykład z Wiki.
| Cytat: | | eJay Hip-Hop- program służący do samodzielnego tworzenia muzyki hip-hop, nu skool, rap, freestyle, old school, R&B, ragga i funk. Element serii EJay |
Kilka sampli no nie wiem ogólnie jest 400 i masz możliwość połączenia z bazą danych zawierającą dodatkowe sample. Swoją drogą koleś na tym robi, wykupił 'sample' i jakoś na nim robi. Więc dziwne by było to,że z "niczego" i programem którym wg Ciebie nie jest to program do tego typu zabawy, rzeźbi w nim całkiem ciekawe beaty. | | | |
| |
 |
r.i.p 
Wiek: 20 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 155 Skąd: Tarnów | |
| |
 |
Daniel SLU

Wiek: 16 Dołączył: 02 Lip 2010 Posty: 244 | Wysłany: 2010-10-13, 18:44 |
|
| Jak chce się ktoś bawić poważniej to najlepszy będzie FL... Kilka godzin ogarniania i fajnie wychodzą bity wg. mnie te wyżej wymienione bym sobie odpuścił i od razu do FL poszedł | _________________ Żyje tak, jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć | | | |
| |
 |
Szpitalniak Wiek: 22 Dołączył: 19 Cze 2010 Ostrzeżeń: 2/4 Posty: 168 Skąd: Bydgoszcz | Wysłany: 2010-10-14, 10:09 |
|
| Boli mnie, że nie rozumiesz pojęcia robienia bitów. Człowieku EJay jest jak klocki lego. Nie ma opcji, żeby rozwijać się w nim. Nie ma żadnej regulacji. To, co jest w EJay to tania chińska imitacja cięcia, efektów itp. Widać, że sam na tym coś robisz i nie masz pojęcia o kombajnie jakim jest FL.
400 sampli ?? W najprostszych bazach sampli na torrentach jest kilkanaście tysięcy.
Pomijam fakt, że dobry producent nie robi lipy na gotowcach, ale sam robi sample.
Wg mnie EJay nie jest nawet dobry, żeby 'zacząć'. Lepiej się spinać na Fl, że nic w nim nie umiem i stopniowo dochodzić, odkrywać. Żeby nie było za wiki:
Niektóre cechy FL Studio [edytuj]
* Wsparcie dla sterowników ASIO i DirectSound * Możliwość wykorzystania FL Studio jako wtyczki VSTi, DXi lub klienta ReWire * Otwarta architektura instrumentów pozwala na dowolne rozbudowanie wirtualnego studia * Wbudowane efekty działające w czasie rzeczywistym: pogłos, kompresor, korektor graficzny, distortion, phaser, flanger, bass boost, delay i inne * Możliwość ingerencji w nuty (odcięcie filtra, rezonans, panorama) * Zaawansowany 99-kanałowy (w wersjach starszych od 9.0 64-kanałowy) mikser z 4 blokami wysyłki efektów, dający możliwość zgrywania bezpośrednio na dysk twardy * Zaawansowana kontrola MIDI * Import plików *.WAV, *.SYN (SimSynth 1 & 2), *.DS (DrumSynth), *.REX * Import i eksport plików MIDI * Eksport sesji m.in. do formatów audio WAV, MP3 i Ogg | | | |
| |
 |
Atheo The Special One

Dołączył: 20 Maj 2010 Użytkownik zbanowany Zakaz pisania Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 4/4 Posty: 527 Skąd: Z Krainy Basu | Wysłany: 2010-10-14, 14:37 |
|
| | Szpitalniak , bardzo dobra rada.Ale jak zaczyna z bitami powinien poznać strukture z czego sie skladaja,jak dobrac tempo itp. bo wiesz dostanie program ale nie będzie miał pojęcia od czego zacząć. | | | |
| |
 |
JUNIR The Teacher

Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 204 | Wysłany: 2010-10-14, 15:12 |
|
| | Cytat: | | Pomijam fakt, że dobry producent nie robi lipy na gotowcach, ale sam robi sample |
Więc rozumiem że Dj Premier jest cienki. Fajnie wiedzieć
Polecam fl studio olej e-jay'a przeczytaj kilka tutoriali i sie nie zniechęcaj | _________________ I'm free, I don't need MTV I could smash your click like 1-2-3 You think I care if you plat-in-um Where I come from, we be slappin' em' uh Sales dont make you the authority | | | |
| |
 |
Fx Ten zły.

Wiek: 28 Dołączył: 08 Paź 2010 Posty: 230 | Wysłany: 2010-10-14, 16:33 |
|
| Szpitalniak, ale ja sie nie spieram z Tobą który program lepszy, gdyż wiadomo, że Fruti jest lepszy od eJay-a. Tematyka była taka, że ktoś się zapytał jakie kto zna progdy do robienia nuty.
A co do Premiera.. Jakby był kiepski nie zostałby umieszczony wśród pierwszej piątki "najlepszych producentów" z zza oceanu. I nie proukował by dla takich ludzi jak : Notorious("Unbelievable", "Kick in the Door", "Ten Crack Commandments", "Rap Phenomenon"), KRS-one("MC's Act Like They Don't Know", "Outta Here"), , Big-L("The Big Picture (Intro),""The Enemy", "Platinum Plus") i wielu innych którzy wnieśli coś do rapu. | | | |
| |
 |
JUNIR The Teacher

Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 204 | Wysłany: 2010-10-14, 17:07 |
|
| | Cytat: | | A co do Premiera.. Jakby był kiepski nie zostałby umieszczony wśród pierwszej piątki "najlepszych producentów" z zza oceanu. I nie proukował by dla takich ludzi jak : Notorious("Unbelievable", "Kick in the Door", "Ten Crack Commandments", "Rap Phenomenon"), KRS-one("MC's Act Like They Don't Know", "Outta Here"), , Big-L("The Big Picture (Intro),""The Enemy", "Platinum Plus") i wielu innych którzy wnieśli coś do rapu. |
Nie moge uwierzyć że wziąłeś to co napisałem na serio to był ironia, nie musisz mi pisać kim jest premier, chodziło mi o to że jest wielu producentów którzy korzystają z gotowych sampli i są w tym bardzo dobrzy. Inaczej - nie ważne z czego korzystasz, ważne jak to wykorzystasz | _________________ I'm free, I don't need MTV I could smash your click like 1-2-3 You think I care if you plat-in-um Where I come from, we be slappin' em' uh Sales dont make you the authority | | | |
| |
 |
| |